2009.11.26

A Ventiv és a GfK közös felmérése

Idén ősszel a GfK LHS Healthcare a Ventiv megbízásából felmérést végzett a legnagyobb gyógyszeripari cégek körében a munkaerő közvetítésről, kölcsönzésről.

Gyógyszeripari felső- és középvezetőket kérdeztek meg arról,  hogyan vélekednek a munkaerő-közvetítő, -kölcsönző cégekről, ismerik-e a cégek által ajánlott szolgáltatásokat, és kihasználják-e a kínált lehetőségeket. Mit tartanak legfontosabbnak az együttműködés során, és hogyan lehetne munkájukat még hatékonyabban segíteni.

 

A munkaerő-közvetítés terén általános tapasztalat, hogy egy-egy keresés esetén a cégek nem csak egy közvetítő céggel dolgoznak együtt, sokszor 3-4 céget is megbíznak ugyanazzal a kereséssel. Válogatnak a közvetítő cégek között a szerint is, hogy milyen területre, szintre keresnek munkatársat. Egyre általánosabb, hogy nem csak gyógyszeriparra jellemző pozíciók betöltésénél bízzák meg az erre a területre szakosodott közvetítő cégeket, hiszen, mint a Ventiv is, ma már nem csak orvos- és patikalátogatókat közvetítenek, hanem  a sales-marketing-medical területén túl pénzügyi, irodai adminisztratív és logisztikai pozíciók betöltésénél is segítik megbízóikat a legjobb munkatársak kiválasztásában.
Az együttműködés során a megkérdezettek többsége az elvártnak megfelelőnek tartja a Ventiv szolgáltatásait. Legfontosabbnak az ár mellett a kapcsolattartó személyét tartják, a közvetítő cég és munkatársai rugalmasságát, szakmaiságát. A válaszadók elvárják, hogy a kapcsolattartó személye állandó legyen, hosszútávon ugyanazzal az emberrel dolgozhassanak együtt. A kapcsolattartó jól tájékozott legyen és alapos gyógyszeripari szakismeretekkel rendelkezzen. Fontos, hogy a kapcsolattartó rugalmasan, gyorsan reagáljon a megbízó igényeire, rövid határidőn belül találja meg a megfelelő számú szakmai és egyéb kvalitásaiban is mindig megfelelő jelöltet. Ezekben a kérdésekben a Ventivet az elvárt vagy az elvártnál jobb minőségűnek ítélte a válaszadók többsége.

 

A munkaerő-kölcsönzés lehetőségeivel, törvényi szabályozásával a megkérdezettek közel 90%-a tisztában van. Más iparágakhoz hasonlóan a gyógyszeriparban is leggyakrabban átmeneti létszámhiány, létszámstop, szülési szabadság, vagy betegség miatti tartós munkaerő-hiány esetén veszik igénybe ezt a szolgáltatást. A gyógyszeriparra más iparágakhoz képest kevésbé jellemző a nagy létszámú kölcsönzés, éves szinten ritkán haladja meg a kölcsönzöttek létszáma cégenként a 20 főt és leggyakrabban orvos és patikalátogatók, illetve irodai asszisztensek kölcsönzésére van igény.


A kölcsönzés helyett bizonyos esetekben jó megoldás lehet a Ventiv 2007-ben bevezetett szolgáltatása, a Ventiv SFOTM, azaz kiszervezett orvoslátogatás (ami nem azonos a bérlátogatással!). Az SFO viszonylagos újdonsága ellenére sem ismeretlen fogalom a gyógyszeriparban, a megkérdezett felsővezetők mindegyike halott már róla. Bár még kevés vezetőnek van személyes tapasztalata ezen a téren, ismerve a szolgáltatásban rejlő lehetőségeket, közel 2/3-uk nyilatkozott úgy, hogy van lehetőségük SFO igénybevételére. SFO szolgáltatást jellemzően akkor vesznek igénybe a gyógyszeripari cégek, ha belső erőforrás nem elégséges az üzleti lehetőségek kihasználására, ilyen lehet például egy új termék bevezetése, vagy egy jelentős új üzleti potenciál megjelenése.