2015.05.20

A Ventiv ügyvezetőjét hívták meg előadónak a Szegedi Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán rendezett Karrier Napokra

Cégünk és a Szegedi Egyetem szakmai kapcsolata nem új keletű: 2006. előtt szinte minden évben lementünk, hogy egy jó hangulatú „Pizza Party” keretében elbeszélgessünk a végzős orvosokkal és gyógyszerészekkel a gyógyszeripari karrierlehetőségekről. Mivel azóta a magyarországi gyógyszercégek szinte egyáltalán nem vesznek fel frissen végzett egészségügyi szakembereket, így az együttműködés lanyhult. Idén azonban Európai Uniós (TÁMOP) támogatással újra Karrier napot szervezhettek a gyógyszerészek, amit  Dr. Csóka Ildikó, a Kar intézetvezető egyetemi docense nagy lelkesedéssel karolt fel.

 

A meleg nyári délutánt mintegy ötven szegedi végzős és néhány éve végzett gyógyszerész töltötte az I. előadóban, ahol Dr. Csóka Ildikó megnyitója után, aki megígérte, hogy ismét szeretnék minden évben megrendezni az elhelyezkedéssel, álláslehetőségekkel kapcsolatos rendezvényt, Fazekas Melinda, az SZTE Karrier iroda vezetője következett. Melinda profi HR-szakember, számos diával és interaktív elemekkel tette izgalmassá amúgy nagyon gyakorlatias mondanivalóját. Az álláskeresés minden olyan lényeges eleme szóba került,  ami nélkül ma már szinte esélye sincs az álláskeresőnek, pl. a CV-írás, interjútechnikák, Internetes állásportálok, közösségi média...

 

Ezután jól esett a süti meg a kávé!

 

Majd három Szegeden végzett gyógyszerész mesélte el a saját szakmai tapasztalatait: Dr. Gyimesi Nóra a kórházi gyógyszerészek életéről, Dr. Gőgh Nóra a közforgalmú patika működtetéséről, napi buktatókról és sikerekről beszélt. Dr. Nádasi Tamás pedig, aki korábban a gyógyszercéges értékesítési karrier minden állomását végigjárta, bepillantást nyújtott a pharma világába.

 

Ezt követően került sor Tál Marianna, ügyvezetőnk előadására, aki megvilágította a mai magyar gyógyszercégek felépítését, az egyes gyógyszerészek által betölthető pozíciók elvárásait, a lehetséges karrierutakat, elérhető juttatásokat.

 

A hallgatóságból sokan tettek fel kérdéseket, kértek tanácsot a saját helyzetükkel kapcsolatban. Például: Számít-e a gyógyszeriparban a PhD végzettség? Van-e olyan pozíció, amit csak gyógyszerészek tölthetnek be? Mekkora a verseny az egyes állásokért? Mennyi idő alatt találhatok munkát?

 

A rendezvény este hét óra után 15-20 fős beszélgető körré alakult át, aminek csak az épület zárása vetett véget… J

 

Köszönjük a meghívást, máskor is szívesen megyünk Szegedre!

 

Szerző: Tál Mariann