2015.11.26

Stabil partner, egy humán érintés

Idén 20 éves a Ventiv, a hazai gyógyszeripar első számú munkaerô-közvetítője. A cég vezetői, Pál Attila és Tál Mariann, abban a különleges helyzetben vannak, hogy egyszerre látják kívülről az ágazat mozgását, és személyesen ismerik annak szereplőit.

A Ventiv 1995-ös alapításakor a gyógyszeripar egészen kivételezett helyzetben volt. Folyamatosan jöttek az új gyógyszerek, megsokszorozódott az elérhető gyógyszerek száma, és az egészségügyi költségvetés finanszírozása sem állt a növekedés útjába. A Ventiv, mint munkaerő-közvetítő, szinte elsőként találkozott a megalakuló cégekkel, s gyakran segített a nagy átszervezéseknél, leépítéseknél is. Ma már nem jellemzőek a nagy változások az ágazatban, azonban a munkaerő-közvetítés konjunktúrája nem ért véget.

 

Bizalom a partnerség alapja

 

A munkaerő-közvetítők között azért tudott a Ventiv piacvezetővé válni, mert elébe megy az ügyfél kéréseinek, és megbízható iparági háttértudással rendelkezik. A Ventiv vezetői a kezdetektől nagy figyelmet fordítanak adatbázisuk fejlesztésére, melyben immár több mint 35 ezer jelölt szerepel. „A gyógyszeripari munkaerőpiac nagyon speciális – magyarázza Tál Mariann –, ebben élünk húsz éve. Sok helyen „hagytuk már a lábnyomunkat”, sok szakembert ismerünk és pontosan tudjuk, hogy a gyógyszeripari munkakörök mit jelentenek, szolgáltatóként két évtizede követjük az ágazat alakulását. Mivel a gyógyszer rendkívül speciális áru, ezért a gyógyszercégek speciális tudású munkatársakat igényelnek.”

 

Miben segíti a Ventiv a gyógyszeripari megbízóit?

 

Pál Attila, a Ventiv tulajdonosa szerint akkor tudják hatékonyan segíteni partnereiket, ha tisztában vannak az ágazat sajátosságaival. „Jól látjuk, hogy ebben az ágazatban az üzlet és a gyógyítás kombinálódik, és ez a nem könnyű párosítás. Az egészség megőrzéséből és helyreállításából kell profitot termelni, miközben a cégnek az az érdeke, hogy minél többet adjon el az adott termékből. Nincs még egy ágazat, ahol ilyen mértékben találkozik egy helyen az egészségügyi és a marketinges szaktudás. Nem véletlen, hogy régebben kizárólag orvos és gyógyszerész lehetett orvoslátogató, ma viszont azt igényli a szakma, hogy az orvoslátogatók tisztában legyenek az értékesítési, közgazdasági és marketinges ismeretekkel is.”

 

Közvetítés és kölcsönzés

 

A kezdetektől a Ventiv másik alapüzletága, a munkaerő-közvetítés mellett a munkaerő-kölcsönzés. Egy munkaerő közvetítő cég mindig rugalmasan követi az ügyfelek igényeinek a változását. A gyógyszeriparban számos időszakos vagy bizonytalan időtartamú feladatot kell megoldani, mint például egy új készítmény, terápiás lehetőség vagy támogatási lehetőség minél gyorsabb megismertetése az orvosokkal és a gyógyszertárakkal, vagy egy új cég indulása, amely időszakosan több vagy kevesebb munkaerőt igényel. A gyógyszeripari cégek számára a szellemi munkatársak kölcsönzése azért előnyös, mert benne van a mobilitás lehetősége, megkímélik partnereiket a munkaügyi adminisztráció terhétől, és optimalizálni tudják a munkavégzést. Kismama helyettesítésére, vagy létszámstop esetén is jó megoldás lehet a Ventivre bízni a megoldást.

 

A humán érintés

 

Pál Attila jól emlékszik arra az időre, amikor a Ventiv szinte beépült az ügyfelek életébe és a személyes kapcsolat határozta meg a munka sikerességét. Habár mára a HR-területen is tért hódított a pragmatikus megközelítés, a jó értelemben vett technokrata gondolkodás, ő és munkatársai sokat megőriztek a 20 évvel ezelőtt általános „emocionális, gondoskodó és emberközpontú stílusból”. „Azoknak, akik a számok, a kimutatások világában élnek, mást kell nyújtanunk, mint azoknak, akiknek fontos „a humán érintés”, ami természetesen nem zárja ki az üzleti szempontokat sem – fogalmazza meg üzleti ars poeticáját a Ventiv tulajdonosa. „Persze, előfordul, hogy a megbízó nyolc jelöltet kér három nap alatt – teszi hozzá Tál Mariann, a Ventiv ügyvezető igazgatója – természetesen az ilyen esetektől sem riadok vissza, és nem egyszerűen nyolc jelöltet, hanem nyolc kiváló szakembert, a cég számára alkalmas személyiséget keresünk. Kis mozzanatnak tűnik ugyan, ha sikerül elhelyeznünk egy gyógyszeripari szakembert, de valamelyest ezzel a kis részlettel hozzáteszünk a nagy egészhez, ami sok-sok beteg gyógyulását jelentheti. Erre pedig nagyon büszkék vagyunk.”

 

Kertész Éva

Marketing Pirula (2015/9)