2012.01.03

Ventiv Health - Munkaerő-közvetítés a gyógyszeriparban

A gyógyszeripar mindig is előkelő helyet foglalt el gazdasági szempontból az iparági besorolásban. Most ehhez méltón, emelt fővel viseli a 2011 nyarán bekövetkezett újabb lesújtó változásokat.

Az új adók, a gazdasági megszorítások nehezebbé tették az egész iparág helyzetét, és nagyszámú leépítésre kényszerítették az cégeket.

Milyen jövő jósolható ezután a gyógyszeripari HR területén? Milyen jövőkép vár a pályakezdőkre?

A Ventiv Health munkaerő-közvetítési és –kölcsönzési üzletága rugalmasan alkalmazkodik a megváltozott helyzethez, példát mutatva ezzel az álláskeresőknek is.
Válaszként a leépítésekre a Ventiv Health Ouplacement szolgáltatásával segít a munkavállalóknak és a munkáltatóknak egyaránt: támogatja a leépítés során megélt lelki nehézségek feldolgozását, és azonnali munkakeresésre sarkallja a munka nélkül maradt jelölteket. Tanácsadóként részt vesz a cégek új szervezetének felépítésében, a hiteles belső kommunikáció kialakításában.

Bár kevesebb a megpályázható pozíció a gyógyszeriparban is, de gyakori jelenség, hogy a cégek a megváltozott körülményekhez minőségi cserékkel igyekeznek alkalmazkodni. Amellett, hogy ez elbocsájtásokkal jár, sok esetben a kiesett erőforrásokat kisebb létszámú, de hatékonyabb csapattal pótolják. A legnagyobb fegyver, ami ilyenkor egy munkavállaló/állást kereső segítségére lehet, az a rugalmasság, mellyel képes igazodni az új feladatokhoz.
A cégek új jövőképéhez a Ventiv is igazodik kibővített szolgáltatási portfóliójával, és a megváltozott igények kielégítése érdekében az átalakult, komplexebbé vált gyógyszeripari pozíciók betöltésére kínál hatékony segítséget.
Sokéves, tapasztalattal rendelkező tanácsadóink és pszichológusaink remek érzékkel találják meg és választják ki megbízóink számára a megfelelő jelölteket, akár fiatal tehetségekről, akár komoly szakmai múlttal rendelkező szakemberről van szó.

Mi a Ventiv Healthnél biztosak vagyunk abban, hogy a gyógyszeripar, túl fog lépni ezen a  nehéz időszakon, és továbbra is igényt tart a rugalmas, változásokra képes szakemberekre.
A gyógyszeripar HR-specialistájaként, az elmúlt 15 évnyi közös múlthoz hűen továbbra is  megkeressük a megfelelő jelölteket adminisztratív-, sales-, marketing-, pénzügyi- és pozíciókba!