2016.10.01

Ventiv - JOB fúzió

Fuzionál két jelentős magyarországi munkaerő-közvetítő és - kölcsönző cég, a Job Kft és a Ventiv Kft. Az összebútorozásnak köszönhetően a Job Kft bekerülhet az egészségügyi és gyógyszeripari szektorba.

2016 októberétől a Job Kft. divíziójaként működik tovább a gyógyszeripari HR- szolgáltatások terén élenjáró Ventiv Kft.. A Ventiv beolvadása révén a Job egy, a magyar gazdaság szempontjából jelentős húzóágazat, a gyógyszeripar és az egészségügy területén kerül erős pozícióba.

A fúzió révén – a több mint 2 milliárd forint forgalmú és a Job, a BrandJob és a Rehabjob tevékenységét összefogó, magyar tulajdonú cégcsoport – megerősíti helyét a piacvezető magyarországi HR szolgáltatók között.

A kölcsönzés nem csak a szakemberhiány miatt egyre népszerűbb, de gyakran jelent kiutat akkor is, ha egy cégnek - a szigorú létszámgazdálkodás vagy a tőzsdei kontroll következtében - nincs módja létszámbővítésre. Az ilyen helyzetekben a cég anélkül tud felkészült és megfelelően képzett munkatársakra szert tenni, hogy foglalkoztatásuk a pénzügyi eredményességet rontaná.

 „Még számunkra is meglepő volt, amikor néhány éve egy nemzetközi gyógyszeripari cég nemcsak a teljes magyarországi csapat, hanem az első számú vezető kölcsönzésével is megbízta cégünket” – mondta Tál Mariann, a Ventiv Kft. ügyvezető igazgatója. „Sőt, az irodabérléstől a cégautólízingig minden, a vezetők és az orvoslátogatók foglalkoztatásával, és a cég működtetésével összefüggő teendőt mi végeztünk. Az általunk kölcsönzött munkatársak pontosan ugyanazoknak a szigorú követelményeknek felelnek meg, mint a cég által közvetlenül foglalkoztatottak, ez pedig az egészségügy területén a szabályok és előírások maradéktalan betartása miatt különösen fontos. Nem véletlen, hogy azóta is folyamatosan kölcsönzünk közép- és felsővezetőket, valamint magasan képzett, speciális munkakört betöltő munkatársakat.”

A fúziót várhatóan megkönnyíti, hogy a két cég tevékenység-portfóliója hasonló, és mindketten átfogó HR-szolgáltatások keretében szolgálják ki ügyfeleiket. A Ventiv a kölcsönzés mellett a közvetítést, a HR tanácsadást, sőt akár teljes értékesítési csapatok kiszervezését is végzi, mindehhez teljeskörű munkaügyi adminisztrációt is biztosít. A három önálló cégből álló JobGroup már eddig is jócskán épített a területek „átjárhatóságára”.

 

Forrás: hvg.hu