Hírek

Megújult a brosúránk 2013.10.14

Az idei év több lendületes változást is hozott a Ventiv Group életébe, amelynek hatására elkészíttetük az új brosúránkat.

 

 Tovább

Az önköltségi ár alatt valószínűleg illegális eszközöket rejt a munkaerő kölcsönzése! 2013.09.27

Fordított áfát és minimális szolgáltatási díj bevezetését javasolják munkaerő-kölcsönzők a tisztességtelen piaci szereplők kiszorítása érdekében. A mai napig vannak ugyanis szerintük olyan élő szerződések, ahol a törvényes minimálbér és közterhei alatti vállalkozási árakban állapodnak meg a partnerek, az alkalmazottakat kihasználják, az áfát és a közterheket megtakarított haszonként kezelik. Vagyis ezek az illegális szervezetek az atipikus foglalkoztatást a szürke- illetve feketefoglalkoztatás eszközéül használják.

 Tovább

A munkaerő-kölcsönzés szabályai 2013.07.15

A munkaerő-kölcsönzés olyan tevékenység, amelynek keretében a kölcsönadó a vele kölcsönzés céljából munkaviszonyban álló munkavállalót ellenérték fejében munkavégzésre a kölcsönvevőnek átengedi.

A munkaerő-kölcsönzői tevékenységet a többször módosított Munka Törvénykönyvének a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 214-222.§ valamint a módosított 118/2001. (VI. 30.) Korm. rendelet (továbbiakban: rendelet) szabályozza.

 

 

 Tovább

Business Superbrands© díjat kapott a Ventiv márka 2013.06.28

Örömmel értesítjük partnereinket, hogy a Superbrands Szakértői Bizottság döntése alapján 2013-ban a VENTIV márka elnyerte a Business Superbrands© címet.

 Tovább

Munkaerő-piaci helyzetkép: Mi az állás? 2013.04.06

A hazai gyógyszeripar orvoslátogatói létszáma nagyjából 1800-1900 főre állt be.
A termékmenedzserekre új feladatok várnak. A középvezetők, ha váltani
kényszerülnek, egy másik cégnél alacsonyabb pozíciót is elfogadnak, a
felsővezetők viszont igyekeznek megtartani jelenlegi állásukat. A gyógyszeripari
humánerőforrás aktuális helyzetéről Tál Mariannát, a Ventiv Tanácsadó és
Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatóját kérdezte a Marketing Pirula.

 

(Az írást eredeti formájában a Marketingpirula 2012. decemberi számában olvashatják.)

 

 Tovább

Vaklicit: kockázatokat rejt magában 2012.08.01

Ha az egészségkassza és az egészségügyi ellátórendszerbe kerülők kiadásainak csökkentése a cél, akkor a vaklicit beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Ha azonban a gyógyszertárak, gyógyszergyárak szemszögéből vizsgáljuk a vaklicit intézményét, az néhány ponton kockázatot rejt magában.

 Tovább

Ventiv Outplacement – újdonság a segítségnyújtás jegyében 2012.03.02

A Ventiv Kft. működésének 16 évében mindig rugalmasan alkalmazkodott a gazdasági változásokhoz, legyen szó fellendülésről vagy éppen recesszióról.
A HR szolgáltatások specialistájaként feladatunk, hogy szerepet vállaljunk a hónapok óta jellemző, kikényszerített munkaerő-piaci átrendeződésben, ehhez kínáljuk Outplacement szolgáltatásunkat.

 Tovább

Ventiv Health - Munkaerő-közvetítés a gyógyszeriparban 2012.01.03

A gyógyszeripar mindig is előkelő helyet foglalt el gazdasági szempontból az iparági besorolásban. Most ehhez méltón, emelt fővel viseli a 2011 nyarán bekövetkezett újabb lesújtó változásokat.

Az új adók, a gazdasági megszorítások nehezebbé tették az egész iparág helyzetét, és nagyszámú leépítésre kényszerítették az cégeket.

Milyen jövő jósolható ezután a gyógyszeripari HR területén? Milyen jövőkép vár a pályakezdőkre?

 Tovább

Megújult az OrvosLátogatók.hu! 2012.01.12

Új külsővel és tartalommal jelentkezik 2012 januárjától az Orvoslátogatók.hu.
A szakmai cikkeket, blogot és interjúkat magába foglaló oldal egyaránt szól az orvoslátogatókhoz – legyen tapasztalt, kezdő, aktív munkavállaló, vagy állást kereső -, a gyógyszeripari szakemberekhez, valamint mindenkihez, aki érdeklődik a szakma és az iparág iránt.

 Tovább

Ventiv Rapid - Tempó és minőség 2011.11.16

Folyamatosan bővítjük szolgáltatásaink körét, hogy minden helyzetben megbízó partnereink segítségére lehessünk. Legújabb szolgáltatásunk a Ventiv Rapid, mely megoldást nyújt a hirtelen felmerülő emberi erőforrás igény kielégítésére.

 Tovább

Lépéskényszerben a gyógyszeripari cégek 2011.09.09

Drámaian romlik a gyógyszeripari cégek nyereségessége, ezért lépéskényszerbe kerültek. A folyamat megállítását, a profitabilitás fenntartását elsősorban költségeik lefaragása, működésük optimalizálása, a hatékonyság növelése révén tudják elérni – mondja a Medical Tribune-nek adott interjúban Barsi Éva. A PricewaterhouseCoopers tanácsadója szerint újabb fordulatot hozhat a tb-támogatások felülvizsgálata, ezért érdemes olyan rugalmas működési struktúrát létrehozni, amely az esetleges későbbi érvágásokra is megfelelően tud reagálni.

 Tovább

Pharma 2020 – ágazati elemzés 2011.06.09

Az ellátási láncokban rejlő lehetőségeket érdemes újragondolni – derül ki a PwC Pharma 2020 ágazati elemzéssorozatának a hatodik, Supplying the future című, a közelmúltban publikált kiadványából, melyben a gyógyszeripar előtt álló kihívásokat az ellátási láncok hatékonysága és a betegközpontú ellátás szemszögéből közelíti meg.

 Tovább

Rekviem egy szakmáért – Az orvoslátogatás 2011.06.22

A gyógyszeripart érintő első, 2007-es megszorítási hullám hivatalos kommunikációjában is felhasznált, felnőtteknek szóló rajzfilmsorozat egyik epizódjában az orvos-gyógyszergyártó kapcsolatot Piroska (orvos) és a farkas (orvoslátogató) viszonyaként mutatták be, ahol a farkas gonosz módon gyógyszerek felírására veszi rá a gyanútlan, ártatlan, nagy szemekkel és piros keresztes főkötővel a világba pislogó doktornőt.


 Tovább