Szolgáltatások - Gy.I.K

1. Gyógyszeripari cég képviselője vagyok. Miért bízzam meg a Ventivet munkaerő-közvetítéssel?

A Ventiv tanácsadói alaposan ismerik a magyar (és ezen belül a gyógyszeripari) munkaerőpiacot, információkkal rendelkeznek a felől, hogy honnan és hogyan érdemes potenciális jelölteket toborozni. Emellett saját 20.000 fős adatbázisa van, illetve a folyamatos interjúztatás, a korábbi keresések és tapasztalatok alapján rövid időn belül tud ajánlani megfelelő jelölteket egy adott pozícióba. A Ventiv átvállalja a toborzás folyamatának olyan időigényes mozzanatait, mint a hirdetésekkel való bajlódás, a beérkező pályázatok szelekciója, telefonos és személyes interjú alapján történő előszűrés, referenciák ellenőrzése. Így a megbízó csak azoknak a pályázóknak az önéletrajzát kapja meg, csak azokkal a jelöltekkel kell, hogy foglalkozzon, akik megfelelnek a pozíció elvárásainak, motiváltak, és illenek a vállalati kultúrához. Így a kiválasztott jelölt hamar be tud illeszkedni, és rövid időn belül hozzá tud járulni a vállalat sikereihez. Ezen felül a Ventiv összefoglalót készít a jelölttel folytatott interjú(k)ról, ami segítheti a döntésben a megbízót. Ha szükséges, számos kiválasztási eszközt bevetünk az ideális pályázó megtalálásában: Assessment Center, pszichológiai tesztek, alkalmasság-vizsgálatok, stb.

2. Milyen szempontok alapján válasszak munkaerő- közvetítő céget?

Amikor egy vállalat úgy dönt, hogy új munkatársa megkereséshez munkaerő- közvetítő/ tanácsadó segítségét kéri, érdemes az alábbi jellemzők alapján dönteni:

  • mióta működik a tanácsadó cég, és mennyire ismeri az adott iparágat;
  • milyen kapcsolatrendszerrel rendelkezik az adott iparágban;
  • van- e saját adatbázisa vagy kizárólag csak hirdetés útján toboroz potenciális jelölteket;
  • milyen megbízókkal dolgozik/ dolgozott együtt, és azok milyen a referenciát adnak róla;
  • vállalnak-e garanciát a közvetített jelöltek után;
  • milyen egyéb eszközökkel támogatja a sikeres és hatékony toborzást;
  • Ha mindezekre kedvező választ kapunk, érdemes árajánlatot kérni.

3. Hogyan zajlik a Ventivnél a munkaerő- közvetítés, mi a menete?

A Ventiv a pozíció és a követelmények megismerése után a potenciális jelölteket a legismertebb weboldalakon keresztül toborozza, illetve ezzel párhuzamosan saját és más online adatbázisokban keresi meg. A beérkezett és rendelkezésre álló önéletrajzok elemzését követően, telefonos előszűrés után a legmegfelelőbb jelöltekkel kerül sor kompetencia alapú személyes interjúra. A személyes interjú során mérjük fel a jelölt alkalmasságát és motiváltságát, kiderítjük váltásának okát és jövőbeni elképzeléseit. Ezt követően továbbítjuk a jelölt önéletrajzát és a személyes interjú eredményét. Ha igény van rá, a referenciákat is ellenőrizzük, illetve assessment center (AC) vagy tesztek és egyéb eszközök segítségével támogatjuk megbízóink döntését.

4. Nem gyógyszeripari vállalatnak is érdemes-e árajánlatot kérni a Ventivtől?

Egyértelműen igen a válasz. A Ventiv tapasztalata a specifikus gyógyszeripari pozíciókon túl kiterjed a következő munkakörökre is: asszisztensek, marketingesek, közép- és felsővezetők, pénzügyesek, kontrollerek, könyvelők, informatikusok vagy minőségbiztosítási munkatársak. Az elmúlt évek során gyógyszeriparra specializálódott közvetítőként számos iparágban sikeresen tudtunk együtt működni és jelölteket közvetíteni egyéb vállalatoknak is: nyomdaipari és kiadóvállalat, telekommunikáció, labortechnikai vállalat, HR szolgáltató stb, csak hogy néhányat közülük megemlítsünk.

5. Gyógyszerforgalmazó cégként, Magyarországon szeretnék képviseletet alapítani. Jó szakemberekre van szükségem. Mit tegyek?

Forduljon bizalommal a Ventivhez. Tizenöt éves gyógyszeripari tapasztalatunkra, 20000 fős adatbázisunkra, tanácsadóink tapasztalatára és kapcsolatrendszerünkre alapozva megtaláljuk Önnek azokat a szakembereket, akikkel sikeresen megkezdheti kereskedelmi tevékenységét hazánkban.

A tárgyalásaink során örömmel segítünk a legmegfelelőbb HR-eszköz kiválasztásában: munkaerő-közvetítő, munkaerő-kölcsönző vagy Sales Force Outsourcing részlegünk is megbízóink rendelkezésére áll.

6. Szeretném a kereskedelmi tevékenységet elindítani, de egyelőre nem szeretnék irodát nyitni, kiszervezném a teljes tevékenységet. Hol találok ehhez megbízható partnert, mit tegyek?

Ez esetben is forduljon bizalommal a Ventivhez. A Ventiv egyedi gyógyszeriparra szakosodott munkaerő-kölcsönzési- és Ventiv SFOTM szolgáltatásával, mely kiszervezett orvos- és patikalátogatást jelent, megoldást nyújt Önnek erre a kérdésre. Tanácsadó kollégáink és kiszervezett látogatók irányítására szakosodott sales managereink tökéletes alapot biztosítanak a szolgáltatás első osztályú működtetéséhez.